NVO PANDORA - Crna Gora

NVO PANDORA - Pomoć ženama u Crnoj Gori.

INFO PODACI

Lovćen banka Herceg Novi

Broj žiro racuna:
565-0000000002254-18

nvopandora@gmail.com
+38267872684

Follow Us

Nvo Pandora Aktivnosti

Aktivnosti

LINK ka YouTube Gostovanja u Jutrom iz Budve 25 11 2021- Aleksandar Jerotić

LINK ka YouTube Gostovanja u Jutrom iz Budve - 8:53 minuta - Aleksandar Jerotić

LINK ka YouTube televizija TV7 Septembar 2021- Aleksandar Jerotić

Psiholoska radionica kao podrska osobama sa invaliditetom u Domu za gluhonjemu djecu “Dr. Ivan Peruta” u Kotoru u okviru projekta ‘Ukljucivanje OSI u drustvenu zajednicu”. 7 Februar

LINK ka stranici

Seminar iz Podgorice iz Hotela Ramada. Seminar se zove: “Identifikacija i dekonstrukcija ekstremistickog narativa” 3 - 5 Februar

LINK ka stranici

Nasilje nad djevojčicom iz Berana: reagovanje Mreže NVO za borbu protiv vršnjačkog nasilja i Mreža za borbu protiv nasilja nad djecom

LINK ka stranici

Okrugli sto na temu „Vrijeme je za participativno budžetiranje na lokalnom nivou“ koji je priredila NVO „Nada – Herceg Novi“ u Gradskoj kafani

LINK ka stranici

Okrugli sto na temu „Edukacija roditelja i mladih protiv narkomanije“ održan je danas u sali Muzičke škole u organizaciji NVO Pandora Herceg Novi i Crnogorskog ženskog lobija iz Podgorice.

LINK ka stranici

Nvo Pandora je članica Koalicije za borbu protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama, koju čine Nvo Juventas;Unija srednjoškolaca Crne Gore; Udruženje Roditelji; SOS Podgorica;Centar za prava djeteta Crne Gore; Defendologija-CG; Studenti s invaliditetom UMHCG; Forum MNE; Nvo Prima; Mladi Romi -Crna Gora; Pedagoški centar Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija u Crnoj Gori.

LINK ka stranici

Participativno budžetiranje, Hotel Lazure (Lazaret) Meljine 22.februar

LINK ka stranici

RTCG - NVO sektor 19.02.2019

LINK ka stranici

RTCG Nvo Sektor Emisija GOSTOVANJE NVO PANDORA

LINK ka stranici

Suzbijanje vršnjačkog nasilja mora uključivati širu društvenu akciju. Podgorica, PR pres srevis

LINK ka stranici

Centar za romske inicijative je 18.i 19.12.2018. godine organizovao prvu akreditovanu obuku pod nazivom “Osnovna obuka stručnih radnika/ca, stručnih saradnika/ca i članova/ica multidisciplanirnih timova za prevenciju i suzbijanje dječjih ugovorenih brakova”.

LINK ka stranici- članku

Hotel Jugoslavija - Nikšić. Obuka timova za suzbijanje dječijih ugovorenih brakova sa koleginicama Iz Crnogorskog ženskog Lobija, CZSR Niksić, NVO Juventas, Udruženja Roditelji,Udruženja za ljudska prava

LINK ka stranici- Facebook

Podrška NVO PANDORA partnerskoj organizaciji DIABET LIFE.

RTCG snimak link ka stranici - link ka sajtu RTCG

Konferecija VRŠNJAČKO NASILJE U CRNOJ GORI - Kako do efikasnog rešenja i prevencije problema 26.11.2018 Hotel HILTON Podgorica

LINK ka stranici- Facebook

Gostovanje na Tv 777 Uz jutarnju kaficu kod Vladimira Fustića.NVO Pandora - predsjednik Aleksandar Jerotić Snimak by Igor Jerotic

LINK ka stranici- Facebook

Radionice - Učešce gradjana u procesu donošenja odluka, Saradnja NVO i lokalne samouprave Tivat, 27-28. mart 2018. Radionice vodili Goran Djurovic i Rados Music

LINK ka stranici- Facebook

25.11. Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Prekinimo tišinu. #Stop nasilju

LINK ka stranici - Nadjačajmo tišinu. Zaustavimo nasilje u porodici

7 juna učestvovali smo na Konferenciji : Nasilje u porodici i rizici po djecu sa Unicef Montenegro. Centar za ženska prava / Women's Rights Center i NVO Pandora razgovarali su o nasilju u porodici i njegovim rizicima po djecu.

LINK ka stranici- Facebook

Učestvovali smo na javnom razgovoru koji je održala Opstina Tivat na temu :„Zaustavimo nasilje“, uz podršku EU i Telenor fondacije, u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

LINK ka stranici- Facebook

Tribina Kotor,4. Maj 2017, posjeta Udruženju paraplegicara Kotor.

LINK ka stranici- Facebook

Sa predsjednicom Nvo Diabet Life Miranda Ninčić Ćurčija, predsjednicom Zračka Sunca Ljiljanom Krstic i glavnom koordinatorkom lokalnog resursnog centra Marinom Vuksanovic Nvo Nada Herceg Novi ucesvovali na tribini na temu ,,Uloga OCD-a u procesu pregovora pristupanja EU”. CRNVO u saradnju sa Ministarstvom evropskih poslova.EU-NVO dan u Kotoru u cilju informisanja nevladinih organizacija i građana o ulozi civilnog sektora u procesu pridruživanja EU, postojećim fondovima i mogućnostima za apliciranje na EU pozive i na mogućnosti saradnje lokalnih samouprava i nevladinih organizacija u okviru istih.

LINK ka stranici- Facebook

Nvo Diabet life i nvo Gradjanska lista za Herceg Novi Miso Skonalj organizovali mjerenje sećera na 3 punkta.Na punktu 1 Centar Herceg Novog mjeren sećer. Predsjednica Nvo Diabet Life Miranda Ninčić Ćurčija mjerila sećer gradjanima zajedno sa članovima medicinskim radnicima. Evo kako je izgledalo:

LINK ka stranici- Facebook

Građanska lista za Herceg Novi Mišo Škobalj potpisla je memorandum o saradnji sa nevladinim udruženjem Diabet life,a danas sa NVO Pandora koja se bori protiv nasilja u porodici.

LINK ka stranici- Nvo Pandora zvanično potpisala memorandum o saradnji sa Građanska lista za Herceg Novi Mišo Škobalj.

Od nastanka Nvo Pandora 2014 godine pa do danas, održano je mnogo aktivnosti. Za četiri godine postojanja je održano preko dvadeset psiholoških radionica kao podrška žrtvama porodičnog nasilja koje su finansirane iz sopstvenih sredstava naše organizacije.

Održano je pet javnih tribina. Najsvježija je o porodičnom nasilju i kako se boriti protiv njega od 28. februara ove godine.

LINK ka stranici- 28. FEB NVO PANDORA: KOME I KAKO PRIJAVITI PORODIČNO NASILJE

LINK ka stranici- Herceg Novi treći grad u Crnoj Gori po učestalosti nasilja u porodici

Uradili smo projekat sa kojim smo i konkurisali na opštinski konkurs za dodjelu sredstava Nvo organizacijama a koji obuhvata seminare na kojima se uči kako postupati sa žrtvama nasilja. Seminari su namijenjeni službenicima policije, sudstva, zdravstva,centara za socijalni rad.

Uspostavili smo i ostvarili saradnju sa NVO Zračak sunca iz Herceg Novog i nadamo se i daljoj saradnji na budućim projektima.

Učestvovali smo i na treninzima koje je organizovao i CRNVO iz Podgorice.

Uspostavili smo saradnju sa eminentnim stručnjacima iz ove i drugih oblasti kojima se bavi naša organizacija.

U okviru naše organizacije smo napravili hand made radionicu koja se bavi izradom unikatnih ručnih proizvoda a koje ćemo postaviti na naš sajt i način do kojih se može doći do njih, koja nam izuzetno pomaže u ostvarivanju ciljena naše organizacije.

Crveni tim naše organizacije se bavi alternativnom , duhovnom i energetskom medicinom, tako da smo i na tom polju u zadnje četiri godine organizovali dvanaest seminara, radionica i kurseva a koji se odnose na zdrave stilove života, meditaciju, zdrave načine ishrane, life coaching, kartomaniju, kristaloterapiju i jos sijaset zanimljivih tema o kojima se puno priča.

Takodje, naša organizacija bar jednom mjesečno oganizuje druženje sa starijim osobama gdje imamo posjetu ljekara koji mjeri pritisak, nivo šećera u krvi i daje savjete za zdraviji život.

U planu je i organizacija javne tribine koja će biti posvjećena vršnjačkom nasilju i kako se boriti protiv njega, a na tribini će pričati eminentni stručnjaci iz ove oblasti..